Декоративна облицовка за стена от дървени кръгове (шайби) за спа център в София

Декоративна облицовка за стена от дървени кръгове (шайби) за спа център в София

20 октомври 2017

Ани (инвеститор и управител на спа център) ни намери чрез сайта ни и ни покани да изпълним прекрасният замисъл на интериорния дизайнер. Този замисъл се изразяваше в облицоване на 12 кв. метра стени със дървесни кръгове.

 монтиране на дървени кръгове на стената

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това облицоване не заема цялата стена а определени ивици между които в последствие ще се монтират огледала. Така се образува един ритмичен растер редуващ топлината на дървото с огледала.

 

 

 

обработване на дървените кръгчета

 

 

 

 

 

 

 

 

Предвид на това че това е зала за почивка и от нея се влиза в парна баня и сауна, също има душ бе ясно че нивото на влага ще е много високо. Това наложи сериозна обработка на нарязаните дървени кръгове. Първо ги обработихме чрез потапяне в импрегнант срещу плесени и мухъл. После отново чрез потапяне ги покрихме отвсякъде с лак. Надяваме се че така те ще издържат на топлината и влагата в помещението.

 

облицоване на колона с кръгове от дърво

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен стената трябваше да се облицова с дървени кръгчета и една колона.

Тази колона от своя страна бе облицована отдолу до горе с корабно въже.

Вузалната комуникация с въжето и дървените кръгове се получи много приятна.

 

 

 

 

 залепване на дървени кръгове на стена

 

 

 

 

 

Извиняваме се за качеството на снимките, но когато бъде завършен спа центъра ще направим по-хубави снимки и с монтираните огледала за да се види красотата на дървото в този интериор.

 

 

 

Как да създадете дизайнерски ацент излъчващ емоция в дома или в офиса без да банкрутирате? Красотата на дървото като естествен материал за облицовка на цели стени или определени зони дава отговора. Възможните решения и "десени" зависят от Вашето въображение.

прочети още

Примери за артистични и дизайнерски решения за дървени облицовки от дъски за стени в интериора. Резултата - класа и уют независимо дали е цялостно или частично облицоване.

прочети още

Вече предлагаме нашите подкови сувенири в подходяща опаковка - картонена кутия.

прочети още

Чудите се какъв подарък да изберете за специалният повод, на който сте поканени? Искате този подарък да е оригинален, натоварен със смисъл и позитивни послания чрез които да предаде Вашите чувства и пожелания на домакините?

прочети още

Идея за големи дървени шайби за декоративна облицовка на стена в залата за почивка на СПА център ни заплени и я реализирахме. Ето няколко малко по-качествени снимки на завършеният интериор.

прочети още

Задачата пред нас бе да внесем топлина, цветност и усещане за закачка в интериора на магазина за италиански деликатеси Пармеджано. Вижте как постигнахме това.

прочети още

Как да се постави подковата? Нагоре с краищата или обратно? Този въпрос често ни е задаван затова решихме да внесем разяснение.

прочети още

Защо се счита, че подковата е символ на късмета, благоденствието и пази от лоши сили и енергии? От къде тръгва това поверие и с какви легенди е заобиколено.

прочети още