Как е правилно да се постави подковата за късмет?

Как е правилно да се постави подковата за късмет?

15 август 2017

Нашите подкови са изработени и монтирани с идеята че ще стоят с краищата си нагоре. По друг начин казано заоблената част е надолу. 

Защо решихме така? 
Битуват две поверия за това как трябва да стои подковата за късмет - едното казва нагоре с краищата - като съд, а другото надолу с краищата - като арка. Всъщност и двата начина са правилни според това къде ще стои подковата. 

Тези които казват, че подковата трябва да е ориентирана като съд го правят с аргумента "да не изтече късмета" от дома. Да го улавя като чаша и той да стои в къщата. 

При другата ориентация - като арка идеята е подковата да "сипе късмета" върху обитателите и гостите.  

Така става ясно, че ако сложим подковата над вратата или портата то тя трябва да е като арка - с краищата си надолу. Така тя ще "благославя" преминаващите под нея. Но ако сложим подковата вътре в дома то тя трябва да е като съд - с краищата нагоре. Така тя ще "държи късмета и щастието" и няма да даде те са изтекат извън дома. 

Предвид, че нашите подкови много често се взимат за подарък и като цяло за декорация вътре в дома ние ги монтираме така че да са като съд. Но ако си вземете само употребявана подкова от нас и искате да я монтирате на вход или порта то е добре да я обърнете надолу с краката за да стане като арка. 

Желаем Ви късмет, щастие и благоденствие. 

Как да създадете дизайнерски ацент излъчващ емоция в дома или в офиса без да банкрутирате? Красотата на дървото като естествен материал за облицовка на цели стени или определени зони дава отговора. Възможните решения и "десени" зависят от Вашето въображение.

прочети още

Примери за артистични и дизайнерски решения за дървени облицовки от дъски за стени в интериора. Резултата - класа и уют независимо дали е цялостно или частично облицоване.

прочети още

Вече предлагаме нашите подкови сувенири в подходяща опаковка - картонена кутия.

прочети още

Чудите се какъв подарък да изберете за специалният повод, на който сте поканени? Искате този подарък да е оригинален, натоварен със смисъл и позитивни послания чрез които да предаде Вашите чувства и пожелания на домакините?

прочети още

Идея за големи дървени шайби за декоративна облицовка на стена в залата за почивка на СПА център ни заплени и я реализирахме. Ето няколко малко по-качествени снимки на завършеният интериор.

прочети още

12 квадратни метра стена облицована с дървени кръгове – това бе заложил интериорният дизайнер в проекта си за залата за почивка в спа центъра. Е, ние ги изработихме и монтирахме.

прочети още

Задачата пред нас бе да внесем топлина, цветност и усещане за закачка в интериора на магазина за италиански деликатеси Пармеджано. Вижте как постигнахме това.

прочети още

Защо се счита, че подковата е символ на късмета, благоденствието и пази от лоши сили и енергии? От къде тръгва това поверие и с какви легенди е заобиколено.

прочети още