Декоративни облицовки за вътрешни стени – какво ни дава дървото под формата на облицовъчни дъски.

Декоративни облицовки за вътрешни стени – какво ни дава дървото под формата на облицовъчни дъски.

26 януари 2018

Дървото се завръща в интериора. Всъщност то никога не е изчезвало напълно, може би ние му изневерихме запленени от нови синтетични материали. Но ето че неговата вечна красота, естествена топлина и уют триумфално се завръщат в наште домове където заемат полагащото им се място.

Ако Вашето жилище или офис има нужда от органичен акцент, от внасяне на чувство на емоция, на художествено отношение то какви са вариантите? Може би картина? Но колко голяма? На каква цена? Облицоване на определена зона с материал излъчващ търсените емоции? Какъв да е той?

Почти всички решения на пазара дефиниращи се като декоративни интериорни облицовки са изкуствени имитации на камъни и тухли. Тук таме се среща и имитация на дърво. Ако сте съгласни акцента във вашият дом да е имитация то това е добро решение. Но ако стандарта Ви е по-висок и очаквате истински натурален материал за облицоване с неповторяема текстура и присъствие то тези имитации са нежелани.

Във високият клас интериони облицовки, където материалите са естествени било то под формата на декоративни панели, плочки, пана цените рязко се покачват и стават непосилни за повечето от нас. В повечето случаи монтажът им също е скъп. Ето затова ние предлагаме декоративни дъски за облицоване. Сравнени ценово с останалите декоративни облицовки от естествени материали те са изключително изгодни. Крайният визуален ефект не отстъпва по нищо – напротив той е уникален и неповторим. Монтажа е лек и бърз.

Прегледайте цени и дизайни на нашите дъски за облицоване от тук.

Тенденцията и едно от предпочитаните решения за декоративна облицовка от дъски е да се създаде зона, „петно“ около определен обект в интериора. Много често това е телевизора и озвучаването, но това далеч не изчерва сценариите.

 

 

 дървена облицовка от дъски в ТВ зона

 

Ето един пример за частично облицоване с дъски зад телевизора и звуковата техника.

Дървото чудесно смекчава високотехнологичният дизайн на техниката с органичното си присъствие.

 

 

 

 

Тук чрез дъските е облицован и оформен ъгъл, в който се помещава камината.

Огънят и дървото взаимно се допълват и създават едно "кьоше" на топлина и уют.

 

дървена облицовка в зад камината

 

 

 

 

 

 

 

облицоване на стена на спаляна с дървени дъски

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В тази спалня е облицована цялата стена зад леглото. Т.е. тук дъските не са само в определена зона е покриват вътрешната стена. 

 

 

 

цяла стена облицована с декоративни дъски

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тук виждаме решение, при което отново една цяла стена е облицована с дърво. Пред дъските няма никакъв обект от интериора, било то рафт, телевизор или каквото и да е. 

Примери за артистични и дизайнерски решения за дървени облицовки от дъски за стени в интериора. Резултата - класа и уют независимо дали е цялостно или частично облицоване.

прочети още

Вече предлагаме нашите подкови сувенири в подходяща опаковка - картонена кутия.

прочети още

Чудите се какъв подарък да изберете за специалният повод, на който сте поканени? Искате този подарък да е оригинален, натоварен със смисъл и позитивни послания чрез които да предаде Вашите чувства и пожелания на домакините?

прочети още

Идея за големи дървени шайби за декоративна облицовка на стена в залата за почивка на СПА център ни заплени и я реализирахме. Ето няколко малко по-качествени снимки на завършеният интериор.

прочети още

12 квадратни метра стена облицована с дървени кръгове – това бе заложил интериорният дизайнер в проекта си за залата за почивка в спа центъра. Е, ние ги изработихме и монтирахме.

прочети още

Задачата пред нас бе да внесем топлина, цветност и усещане за закачка в интериора на магазина за италиански деликатеси Пармеджано. Вижте как постигнахме това.

прочети още

Как да се постави подковата? Нагоре с краищата или обратно? Този въпрос често ни е задаван затова решихме да внесем разяснение.

прочети още

Защо се счита, че подковата е символ на късмета, благоденствието и пази от лоши сили и енергии? От къде тръгва това поверие и с какви легенди е заобиколено.

прочети още