Декоративни дървени облицовки за вътрешни стени – идеи и примери

Декоративни дървени облицовки за вътрешни стени – идеи и примери

18 януари 2018

Дърво и то под формата на дъски в интериора? Някой може да си каже, че това е твърде старо и простеещо решение, но истината е напълно противоположна! Топлина, уют, стил и доза чист артистизъм е микса, който облицоването с дъски създава в интериора.

Този ефект не може да се постигне с традиционната ламперия (така се нарича традиционно дървената облицовка), която всеки от нас е виждал в сауните например. Тя е приятна, но е твърде „предсказуема“, твърде „наредена“, не съдържа богатството на цветовете и разнообразието на текстурите, които една артистично оформена дъска дава.

Но стига приказки, по долу ви предоставяме няколко подбрани примери за интегриране на дъски на стените като декоративна облицовка. Както ще видите те могат да се ползват частично – като пано зад ТВ и звуковата техника или като решение за част от стена. Възможно е да се облицова и цяло помещение. Дъските за стена може да стоплят и развеселят детската стая, да внесат апетит в кухнята, стил в дневната и еротика в спалнята... о, и самовглъбеност в тоалетната :).

Разгледайте нашите готови за монтаж модели дъски от тук.

Как да създадете дизайнерски ацент излъчващ емоция в дома или в офиса без да банкрутирате? Красотата на дървото като естествен материал за облицовка на цели стени или определени зони дава отговора. Възможните решения и "десени" зависят от Вашето въображение.

прочети още

Вече предлагаме нашите подкови сувенири в подходяща опаковка - картонена кутия.

прочети още

Чудите се какъв подарък да изберете за специалният повод, на който сте поканени? Искате този подарък да е оригинален, натоварен със смисъл и позитивни послания чрез които да предаде Вашите чувства и пожелания на домакините?

прочети още

Идея за големи дървени шайби за декоративна облицовка на стена в залата за почивка на СПА център ни заплени и я реализирахме. Ето няколко малко по-качествени снимки на завършеният интериор.

прочети още

12 квадратни метра стена облицована с дървени кръгове – това бе заложил интериорният дизайнер в проекта си за залата за почивка в спа центъра. Е, ние ги изработихме и монтирахме.

прочети още

Задачата пред нас бе да внесем топлина, цветност и усещане за закачка в интериора на магазина за италиански деликатеси Пармеджано. Вижте как постигнахме това.

прочети още

Как да се постави подковата? Нагоре с краищата или обратно? Този въпрос често ни е задаван затова решихме да внесем разяснение.

прочети още

Защо се счита, че подковата е символ на късмета, благоденствието и пази от лоши сили и енергии? От къде тръгва това поверие и с какви легенди е заобиколено.

прочети още